Activiteiten

Uitgaan

Op Curaçao wordt doorgaans veel georganiseerd door hotels, maar daarnaast bieden de grotere stranden ook zeker leuke terrasjes en barretjes aan. Typisch voor Curaçao zijn de leuke cocktailbarretjes die u geregeld tegenkomt. U kunt hier dan vaak genieten van een heerlijke koele cocktail terwijl u het zich gemakkelijk maakt onder een grote parasol. Curaçao staat niet bekend als een groot feest eiland waar elke nacht tot in de laatste uurtjes wordt gedanst. Dit is ook zeker niet de instelling waarmee u naar Curaçao dient te gaan. Toch biedt het eiland voldoende vertier voor diegene die van een feestje houden. Een goede locatie voor een feest avondje is Mambo Beach. Natuurlijk kunt u zich ook begeven in de binnenstad van Willemstad, de wijk Saliña of de resorts bij Jan Thiel. Enkele festivals die Curaçao organiseert zijn Carnaval, Curaçao International Jazz Festival, Curaçao Dive Festival, Curaçao Salsa Festival, Sami Sail en de Amstel Curaçao Race.

Uitgaan


Kitesurfen Curacao: beginners en gevorderden

Eén van de beste plekken om te kitesurfen op Curacao is te vinden bij de Sint Joris Baai. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier terecht en er wordt ook kitesurfles gegeven. De baai, eigenlijk een groot binnenmeer dat via een kanaal in verbinding staat met zee, heeft spiegelglad water en de wind is landinwaarts.
Hier zijn veel locals te vinden; niet alleen omdat de baai goed bereikbaar is, maar ook omdat de omstandigheden ideaal zijn om een kite op te laten. En het water blijft de eerste 40 meter ondiep.

kitesurfen


Duiken/snorkelen

Met een gemiddelde jaartemperatuur van rond de 27 °C, heeft de oceaan 365 dagen per jaar een heerlijke temperatuur!
Curaçao heeft erg helder water, met een gemiddeld zicht van 25 tot 40 meter! Er zijn wel 80 verschillende duiklocaties! 50 hiervan zijn met een rood/witte steen gemarkeerd en dus gemakkelijk te vinden. Je kunt hier wrakduiken, diepduiken, duiken in (onderwater) grotten en er zijn geweldige drop-offs te vinden. Er leven een groot aantal tropische vissen, zeeschildpadden, zeepaardjes, alen en dolfijnen! Curaçao heeft sommige van de mooiste kantduiklocaties van het Caribische gebied; veel van de beste locaties zijn zelfs op zwemafstand van het strand. Curaçao heeft veel ervaren duikscholen die dagelijks boottrips organiseren naar de beste duiklocaties en ze zijn altijd bereid snorkelaars mee te nemen! Er is voor ieder wat wils! Van rustige baaien met ondiepe riffen voor snorkelaars en beginnende duikers, tot kleurrijke koraalwanden met sterke stromingen die een uitdaging vormen voor meer ervaren duikers.

Snorkelen


Zwemmen met Dolfijnen

Geniet van de unieke en intieme ervaring van echt zwemmen met dolfijnen in hun natuurlijke lagune. In de lagune komen de dolfijnen naast je zwemmen, zodat je hen kunt aaien. Je zult de dolfijnen ook verschillende signalen geven waarop ze voor je zingen, zwaaien, draaien en veel meer… Dit programma biedt interactie in het water met de dolfijnen en perfect voor mensen die ervaring hebben met het zwemmen met vinnen. Het programma kent een unieke combinatie van getraind gedrag en echt zwemmen. Hoogtepunt van de Dolphin Swim is de dorsal ride waarbij twee dolfijnen de gasten een ritje geven al vasthoudend aan hun rugvinnen. Geniet van de unieke en intieme ervaring van echt zwemmen met dolfijnen in hun natuurlijke lagune. In de lagune komen de dolfijnen naast je zwemmen, zodat je hen kunt aaien. Je zult de dolfijnen ook verschillende signalen geven waarop ze voor je zingen, zwaaien, draaien en veel meer… Dit programma biedt interactie in het water met de dolfijnen en perfect voor mensen die ervaring hebben met het zwemmen met vinnen. Het programma kent een unieke combinatie van getraind gedrag en echt zwemmen. Hoogtepunt van de Dolphin Swim is de dorsal ride waarbij twee dolfijnen de gasten een ritje geven al vasthoudend aan hun rugvinnen.

zwemmen-met-dolfijnene


Mountainbiken & Fietsen op Curaçao

Fietsliefhebbers zullen zeker genieten van de Curaçaose natuur en buitenlucht.
De meeste georganiseerde dagtochten voeren over verharde wegen. Mogelijk treft u af en toe een uitdaging in een smal pad of heuvel. Een begeleide tocht dient u vooraf te bespreken. Het is ook mogelijk om fietsen of motorfietsen te huren en uw eigen route uit te stippelen. Op Curaçao vindt ieder jaar de Amstel Curaçao Race plaats, een internationaal fietsevenement dat professionals en amateurs van over de hele wereld aantrekt.

fietsen


Safari tochten op Curacao

Een leuke manier om het eiland te bekijken is om een safari tocht te boeken.
In een vaak dagvullend programma reist u per jeep door mooie en ruige natuur van het eiland. U komt op plaatsen waar je zonder jeep niet kunt komen. De safari tochten staan onder begeleiding van ervaren gidsen.


De grotten van Hato

Willemstad is levendig en kleurrijk. Als u er eens op uit wilt gaan en genieten van de rust en de pracht van het eiland, dan is er veel te zien in de "Cunucu", oftewel buiten de stad.
Even ten noorden van Willemstad, dichtbij Hato International Airport, bevinden zich de Grotten van Hato. De grotten, uitgeslepen uit kalkgesteente gedurende duizenden jaren, ontstonden toen het eiland uit de zee oprees. Enorme stalagtieten hangen van het plafond.

Hato-grotten


Christoffel Park

Aan het westeinde van het eiland bevindt zich het indrukwekkende Christoffel Park dat onderdeel uitmaakt van een groep van nationale parken die werd opgericht in 1978. Ongeveer 40 minuten rijden vanaf Willemstad, kunt u er o.a. Het hoogste punt van het eiland vinden, Mount Christoffel. De kleurige flora en fauna omvat onder meer een woud van orchideën, tropische vogels, hagedissen en zee schildpadden bouwen er hun nest.

_Christoffel-Park


Seaquarium

In 1984 opende het Curaçao Seaquarium zijn deuren. Het is een uniek project aan de kust bij Bapor Kibra, naast hotel Lions Dive. Op een steenworp afstand van de ingang bevindt zich een uitermate gezond koraalrif. Het Seaquarium - als zeeaquarium bijzonder in zijn soort - is een geweldig uitstapje voor het hele gezin. Het is gebaseerd op een ‘openwater-systeem’: de diverse aquaria worden continu gevuld met vers zeewater. Tijdens openingsuren zijn de aquaria, het theater en het museum toegankelijk voor publiek. U kunt dan ook zien hoe de dieren worden gevoerd. Bezoek ook het grote ‘aanraakbassin’ met levende dieren, waar u op een leuke manier kennis maakt met de onderwaterwereld van Curaçao.


Aanvullende actviteiten

Op het Caribische eiland Curaçao is genoeg te zien, te doen en te beleven. Zeker in de hoofdstad Willemstad. De historische wijken Otrabanda en Punda geven je zowel een kijkje terug in de tijd met oude historische gebouwen als een kijkje in de toekomst met het opknappen van oude forten zoals het Riffort en dat te laten transformeren in deze moderne tijd. De heerlijke gemoedelijke sfeer zoals je dat alleen in de Caribbean kunt vinden is hier altijd aanwezig. Heerlijk slenteren langs de Handelskade met zijn sfeervolle terrassen of verkoeling zoeken in de verschillende aanwezige musea en winkelcentra. Kortom, alles is mogelijk. Houd er wel rekening mee dat het in Willemstad vrijwel altijd tropisch warm is. Je zult je tempo dan ook aan moeten passen aan de weersomstandigheden. Niet voor niets dat de meeste stadswandelingen al in de vroege ochtend